Helgemelding 24-26 januar
Publisert: (2020-01-24)

I det siste har det vært litt skriverier og snakk om snø og langrennsløyper i Øvre Sirdal, selv om dette er en subjektiv sak for mange hvor det alltid vil være ulike meninger, føler vi det er viktig å skrive dette innlegget da det har vært artikler som gir et feil bilde på virkeligheten. Bilde fra Stavanger Aftenblad (23.01.2020), er eksempelvis fra Hunnedal og danner ikke et bilde av skiforholdene i Øvre Sirdal. Det er også litt synd når lokalbefolkning blir intervjuet og deres oppfatning ikke blir undersøkt eller tatt med i artiklene.

Dessverre er det slik at vi burde hatt mer snø. Grunnet snømangel har vi ikke fått kjørt alle løypene vi har ønsket. Historisk sett er det likevel mange A-løyper med gode skiforhold som øvrige år. I to måneder har det nå vært tilgjengelige løyper. Vi har erfart å sett at det heldigvis ikke trengs metervis med snø for å få frem skiglede hos de fleste, sist søndag var det folk å se i alle retninger som nøt dagen i skiløypene.

Været de melder fremover ser heldigvis ut til å inneholde nedbør i form av snø, så vi håper meldingen stemmer og at de blir enda bedre!

Lurer du på noe om løyper, kategorisering (A,B,C) eller løypekvalitet anbefaler vi at dere spør eller ser på løypemeldingene vi legger ut. https://sirdalsloyper.no/loypetraseer/

Dagens melding; Det er nå kjørt i Hønedalen og Degveien. For å spare sålen og snøen blir det ikke kjørt Flesebekk-Donsen i dag. Se skisporet.no for fersk oppdatering av løyper. 

Været kan vi dessverre ikke styre, men vi krysser fingrene for at våre dedikerte løypekjørere får noe snø å jobbe med snart🤞🏻❄️

Foto: Eli Haugen

Bilde er fra Hønedalen, onsdag 22.01.2020.