Påskemelding
Publisert: (2019-04-12)

Det er fortsatt snø nok til å ta med seg solo og kvikklunsj, og kome seg ut på ski. 

Tråkkemaskin er parkert i Degveien, så det kan kjøres Degløypa og Forsberg   (unntatt Langedalen). Det har vore mange minusgrader på nettene ei veke nå, så trasèane står greit dei fleste stader. Merkene er tatt ned, for det er skareføre langt utpå dagen, og det er skiforhold utenfor løypene. 

Storeknut blir ikkje kjørt, siden det er lite snø i starten av løypa. Når ein kjem lenger opp, er det fine forhold. Dessverre er det for lite snø, til at ein kjem seg inn Falkedalen, åpne bekker. Skreppevatnet er isete, men det går an å gå på nordsida langs land. Det er båndtvang i heile Sirdal nå, heile døgnet. Me ber alle respektere dette. 

I Fåråsen og Sesilåmitrasèen er det forholdsvis greie forhold. Ein må vère klar til å ta av seg skia uansett kor ein går. Det er veldig isete i skaret opp til Nesedalen. 

Det er ikkje lenger trygge iser på Sinnes- og Svartevatnet, heller ikkje på Fidjelandsvatnet. Og det er ikkje snø på bruer, og i undergangen på Kvæven. 

Me vil ynskje alle ei god påske, sjøl om skia må av pga. tuer og stein nokre plasser. Og  ute i heia er det fortsatt muligheter for fine skiturer! 🙂